Vidunderlige dufte

Vidunderlige dufte

Vores duftesans er den bedste af vores sanser til at fremlokke associationer og nostalgi og kan på stedet fremkalde følelser og minder om en svunden tid. Vi mennesker kan opfange tusindvis af dufte og tiltrækkes naturligt af mennesker og steder, som dufter godt. Tænk bare på et hus, der dufter af nyslået græs, nybagt brød og buldrende ild i kaminen – der føler man sig hjemme med det samme.


Nogle dufte kan alle lide, som f.eks. vanilje. Forskning viser, at vanilje har beroligede egenskaber og sådanne gode dufte får os i bedre humør. Andre opkvikkende dufte som pebermynte og citron forbindes med forhøjet aktivitet på arbejdspladsen. Dårlig lugt har derimod den modsatte effekt. Undersøgelser viser, at mennesker, der udsættes for dårlig lugt er mindre venligt indstillet, når de skal træffe moralske beslutninger.

 

Seks dufte, der påvirker dit humør

 

Citron hjælper dig med at fokusere. Duften er desuden beroligende og hjælper dig med at tænke mere klart, når du føler dig vred, nervøs eller nedslidt.

 

Lavendel har beroligende egenskaber, der hjælper dig med at håndtere følelsesmæssig stress. Duften har en beroligende indvirkning på nerverne og modvirker nervøse spændinger og depression. Lavendel modvirker også hovedpine og migræne.

 

Præcis som lavendel kan jasmin virke beroligende på nerverne og modvirke depression takket være sine opkvikkende egenskaber, samtidig med at duften kan gøre underværker for selvtilliden, optimismen og energiniveauet.

 

Registration

Bliv medlem af EverydayMe og få særtilbud!

Bliv medlem

Duften af rosmarin giver en perfekt start på ugen mandag morgen. Duften forbedrer hukommelsen og modvirker fysisk udmattelse, hovedpine og mental træthed.

 

Kanelens duft modvirker træthed og forbedrer koncentration og fokus.

 

Prøv at dufte til pebermynte, før det er tid til brainstorming. Duften giver et ægte energikick, der kvikker sanserne op og stimulerer tankerne.

 

Forny hjemmet med dufte

 

En enkel måde at forny hjemme med dufte er at bruge skyllemiddel, når du vasker, og så kan du endda tage din yndlingsduft med dig rundt. Vælg noget, der får dig i godt humør som Lenors sensuelle Gold Orchid. Du kan også friske hjemmet op med afskårne blomster. Hvis du vil have noget, der holder lidt længere, kan du bruge duftspredere eller tænde duftlys om aftenen.

Flere læsertips:
Genindvind dit gamle tøj
Plej dit tøj med kærlighed

  Log ind for at poste en kommentar

Luk