Under pres

Under pres

Konkurrencesport kræver mod – og ikke kun hos børnene. Hvordan klarer forældre presset med at se deres børn vinde eller tabe?


Hvis du selv har prøvet at stå på sidelinjen med hjertet oppe i halsen, så ved du præcis, hvor stressende det kan være. Det er vigtigt at lære at håndtere den slags stress og ikke kun for jeres egen skyld, men også for barnets. Jeres børn tager ved lære af jer – de gør måske ikke det, I siger, at de skal, men de gør helt sikkert det samme som jer.

Pas godt på jer selv
En masse forældre har travlt med at passe på alle mulige andre og glemmer helt dem selv, men I skal nok klare presset – uanset om der er tale om det mål, sønnen skyder ved siden af, eller den deadline, der skal nås på jobbet – hvis I sørger for at passe godt på jer selv. Det betyder tilstrækkeligt med søvn, regelmæssig motion, en sund diæt med masser af vand og ikke for meget koffein og sukker, hvoraf sidstnævnte endda kan gøre jer anspændte.

Husk at tænke på både krop og sjæl. Nogle synes, at meditation er en hjælp, og blot 10 minutter om dagen, hvor du sidder stille og roligt for dig selv væk fra hverdagen, kan gøre en forskel.

Husk at trække vejret
Når vi er travle og stressede, glemmer mange af os at trække vejret 'rigtigt'. Prøv at lægge din hånd på din mave og trække vejret ind gennem næsen. Din mave skal bevæge sig, når du trækker vejret ind. Hold vejret et par sekunder og pust derefter stille og roligt ud.

Vær en god rollemodel
Kendetegnede for en ægte mester er evnen til at komme ovenpå igen efter en skuffende kamp eller oplevelse og evnen til at blive ved med at kæmpe, selv når det ser mest sort ud. I kan hjælpe jeres barn med den vigtige del af deres sportslige udvikling ved at være gode rollemodeller (og ikke enhver ung sportsudøvers værste forældremareridt!). Sådan gør du:
- Hep på alle og ikke kun jeres eget barn.
- Hold tingene i perspektiv.
- Udvis passende adfærd. Bevar roen og vær positiv, uanset om de taber eller vinder.
- Underminer aldrig træneren. Selv, når I synes, at der HELT SIKKERT var straffe!
- Lad være med at udleve jeres egen sportsdrømme gennem barnet.
- Sørg for, at jeres barn ved, at I elsker ham eller hende, uanset hvad.

Del jeres tips med andre forældre
Har I en kommende olympisk mester i familien? Er I ved at gå op i limningen på sidelinjen eller bevarer I roen uanset resultatet? Vi vil rigtig gerne høre jeres historier og råd.

Registration

Bliv medlem af EverydayMe og få særtilbud!

Bliv medlem

  Log ind for at poste en kommentar

Luk