Efterårsmode

Efterårsmode

Ingen panik. Men før man kan nå at sige sommer, er det tid til at skifte rosévinen ud med den røde og gøre garderoben klar til efteråret. Moden er stadig befriende åben og har mange parallelle tendenser, men der er nogle fællesnævnere både herhjemme og på den internationale modescene. Her kommer efterårets hitliste, når det gælder tøj, farver og stil, som du måske vil have med i garderoben.


1. Rødhætte
Capen eller kappen spås internationalt – f.eks. af Vogue – som et af de helt store hits til efteråret. Et passion for folklore i alle dens former sender dette utroligt chikke og praktiske stykke overtøj på top ti-listen. En cape kan også fungere rigtig godt som en overgangsting mellem sensommer og efterår, da den kan bruges åben på varme dage som et stort sjal, men også fungere som overtøj med hætte og taljebælte på mere kølige dage.

 

2. Metalmani
Den metalliske trend holder ved og nu ser vi også meget bronze og kobber sammen med guld og sølv. Som noget nyt ser vi også rosaguld, som er en utrolig fin nuance, der kan beskrives som guld blandet med rosa. Du bruger den mest enkelt i tilbehør og sko eller i overdimensionerede øreringe. Og glem alt om den gamle kedelige regel om, at man ikke må blande metaller. Der er frit spil til at blande varme og kolde metaller og også pænt at overdrive mængden af armbånd.

 

3. Eksklusivt

Hippien er trådt lidt i baggrunden for at blive erstattet af et mere sofistikeret look, selvom tøjet stadig er afslappet. Kombiner bukser med vidde med lige og kasseagtige jakker i en monokrom farveskala. Og netop det monokrome look et blandt dem, der står mest tydeligt  frem til efteråret. Så til en hurtig budgetopdatering vælger du derfor at supplere alt dit yndlingstøj med en top eller nederdel i samme farve. Og glem ikke, at du nemt kan farve tøjet i samme nuance hjemme, hvis det har mistet sin glans eller nuancen skiller sig en anelse ud.

 

4. Blød farveskala
Til efteråret tager brunt i forskellige nuancer som kastanje, chokolade, kaffe og rust føringen og overhaler det sorte. Også varme hvide toner som crème og vanilje tager over fra det kridhvide, og får efteråret til at føles mildt og varmt. Rød er også en stærk og fremtrædende farve til efteråret i hele spekteret fra den dybeste bordeaux til mere varme koralfarver. En smuk farve at kombinere det røde med er mørkeblå, som også vil kunne ses på catwalken til efteråret.

 

Registration

Bliv medlem af EverydayMe og få særtilbud!

Bliv medlem

5. Dyrisk uden print
Pels og læder har stadig et fast greb om efteråret. Indfarvet tøj i hvidt læder fra top til tå er den mest eksklusive variant, men også detaljer som langhåret tøj og pelsdetaljer.

 

6. Længere
Vi har oplevet en oversized mode i flere år med store og fyldige tøjformer som bomber-jakker, og nu kommer der også maxilængder og maxividder – gerne i kombination med hinanden. Tidligere er man gået efter enten at vælge bukser med vidde eller toppe med samme og kombineret med en smallere ledsager, men nu går vi all in både forneden og foroven.

 

7. Pollock
Kunstneriske grafiske prints gør deres indtog sammen med folkloristiske mønstre med en portion russisk inspiration.

 

8. V som i victory.
Efterårets udskæring spås til at blive v-udskæringen og tilbehøret et mellembredt læderbælte, der fremhæver taljen tydeligt.

Flere læsertips:
Genindvind dit gamle tøj
Klæd dig i træ

 

  Log ind for at poste en kommentar

Luk