Syltetøj … mums

Syltetøj … mums

Hæld smagen af sommerens solskinsfrugter på glas.


Har du aldrig før prøvet at lave dit eget syltetøj? Så kommer her to lækre opskrifter, du kan lægge ud med! Og hvis du som os er vild med alle mulige slags bær, så tjek lige denne her underskønne opskrift på chocolate chip cookie med friske bær!


Blåbærsyltetøj
Så bliver det ikke bedre på en klassisk cheesecake med vanilje.


Du skal bruge:

500 g blåbær
Fint revet skal af 1 citron
Saften fra 2 citroner
500 g sukker

Sådan gør du:
1. Læg bærrene i en stor gryde og tryk dem let ned med en kartoffelmoser eller lignende, så skallen på nogle af dem revner.
2. Tilføj citronskallen og -saften og kog blandingen op. Tildæk og lad koge i fem minutter.
3. Tag af varmen, tilsæt sukker og rør rundt, indtil alt sukkeret er opløst.
4. Kog blandingen op og lad den koge godt under regelmæssig omrøring, indtil syltetøjet begynder at stivne.
5. Hæld blandingen i et sterilt glas og forsegl glasset, så det er helt lufttæt. Blandingen rækker til omkring 500 ml syltetøj.

Tip! Erstat blåbær i opskriften med samme mængde blandede bær eller kirseben uden sten.


Tomatsyltetøj
Resultatet fra denne opskrift er så lækkert, at du får lyst til at lave den igen og igen.

Registration

Bliv medlem af EverydayMe og få særtilbud!

Bliv medlem



Du skal bruge:
1,2 kg modne tomater
Kogende vand
Saften fra 1 citron
4x250 ml sukker
6 cm frisk ingefær, skrællet og skåret i stykker på 1 cm
2 ml groft salt

Sådan gør du:
1. Dæk tomaterne med kogende vand og lad dem trække i tre minutter.
6. Skyl dem med koldt vand og træk skindet af.
7. Hak dem fint. Læg de hakkede tomater og sukkeret i en støbejernsgryde og tilsæt citronsaft og sukker.
8. Rør, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt ingefær og salt og kog blandingen op.
9. Lad blandingen koge godt under regelmæssig omrøring, indtil den begynder at stivne.
10. Hæld på sterile glas og forsegl dem helt lufttæt. Rækker til 800 ml syltetøj.


Flere læsertips:
Ice ice baby
Pas godt på dine ben!

  Log ind for at poste en kommentar

Luk