Prøv yoga – også i sengen.

Prøv yoga – også i sengen.

Gennemsnitsdanskeren bruger ca. 18 minutter om ugen på sit sexliv. Det stemmer rimelig dårligt overens med det faktum, at det i gennemsnit tager mindst en halv time for en kvinde at blive ordentligt opstemt. Og hvad kan du gøre ved det? Hvis du endnu ikke har prøvet erotisk yoga, er det måske på tide. En af Sveriges mest populære yogainstruktører giver dig råd om, hvordan du kan fyre godt op under sengeaktiviteterne.


Kan en tusind år gammel filosofi som yoga virkelig lære os stressede nutidsmennesker noget relevant om seksualitet og erotik? Ja, i det mindste hvis du hører til dem, der føler, at sex er gået fra at være en nydelse til mest at være noget, der skal vinges af på tjeklisten. Yogalæreren og forfatteren Karin Björkegren Jones ved, hvordan det kan – og frem for alt bør – være. Gå ikke glip af hendes råd om, hvordan du kan gøre dit sexliv betydeligt hottere.

– Yogaen gør dig gladere og stærkere – både fysisk og psykisk. Den hjælper dig til at stå stabilt med begge fødder plantet på jorden og påvirker det billede, du har af dig selv. Når du begynder at synes bedre om dig selv, vil det afspejle sig positivt i dit sexliv. Yogaen gør ikke bare din krop smidigere – du lærer også at trække vejret dybere og at være nærværende her og nu.


Hvorfor er erotisk yoga godt for sexlivet?

– Et menneske, som lytter til sin krop – hvilket du som regel begynder at gøre efter at have dyrket yoga et stykke tid – får en mere følsom krop, som opfatter, hvad der føles godt, og hvordan man gerne vil have det. Yoga lærer dig også at trække vejret rigtigt. Mange holder vejret i orgasmeøjeblikket, men nogen mener, at orgasmen bliver stærkere og mere intens, hvis du trækker vejret igennem orgasmen.


Er det noget, som alle kan lære?

– Absolut! Yoga er noget, som alle kan lære! Hvis du ikke kan lave de fysiske øvelser, kan du lægge fokus på vejrtrækningen og øve dig på at være til stede her og nu. Den positive indvirkning, som yoga har på sexlivet, handler i træningsfasen ikke bare om sex, men om kropsligt velbefindende. Hvis du har det godt og føler dig i kontakt med dig selv, vil sexlysten indfinde sig naturligt.


Hvordan anbefaler du, at nybegyndere skal gå til værks?

– Begynd til nybegynderyoga – så finder du ud af, om det er noget for dig. I min bog giver jeg flere tips til, hvordan man selv kan øve sig derhjemme, og så kan kan sidenhen invitere sin partner med til at lave parøvelserne. Men du kan som sagt gøre meget selv.

Registration

Bliv medlem af EverydayMe og få særtilbud!

Bliv medlem


Har du flere tips til, hvordan man finder mod til at bruge yoga i sengen?

– Jo mere yoga, du dyrker, desto modigere tror jeg, du bliver. Yogaen lader kroppen tage over, og man bliver modigere. Måske tør man være lidt mere akrobatisk og opfindsom i sengen. Ideen er, at du skal komme til at svede. Yogavejrtrækningen er også ofte meget højlydt. Når du dyrker erotisk yoga, vil du komme ud i stillinger, som du måske aldrig troede, du kunne komme ud i. På den måde får du en kopslig selvtillid, som du kan tage med dig hele vejen in i soveværelset.


Hvilke øvelser vil du anbefale?

– Lav knibeøvelser, og koncentrér dig om dem. Det er supervigtigt at lære at kunne knibe sammen – det gør det dejligere for både dig og din partner. Vejrtrækningsøvelser og træning i at være til stede i nuet er også vigtige øvelser, og det samme er hofteåbnende stillinger. De er gode for hele bækkenbunden og forbedrer blodgennemstrømningen i underlivet. Mit sidste tips er ikke at tage det så alvorligt. Se det som en leg – så plejer det at blive sjovere.

Ekspert: Karin Björkegren Jones, forfatter til bogen Yoga Erotika.


Skribent: Karolina Eriksson

Flere læsertips:
Sådan kommunikerer du bedre med din partner
Samboaftalen – en falsk tryghed?

  Log ind for at poste en kommentar

Luk