10 gode råd til dem med langdistanceforhold

10 gode råd til dem med langdistanceforhold

Hvordan holder man kærligheden ved lige, når man ikke bor sammen? EverydayMe har gode råd til, hvordan man holder liv i kærligheden trods stor afstand mellem parterne.


1. Sørg for at være på lige fod: Når man bor langt fra hinanden, kan det være ekstra vanskeligt at få et forhold til at fungere. Derfor er det vigtigt, at man er enige om spillereglerne og får sat de rigtige ord på forholdet. Tal om fremtiden, og hvad I begge gerne vil have ud af forholdet. Vær ærlige, og bliv helst enige om, hvor tit I skal ses og tale i telefon. Sørg helt enkelt for, at der ikke er nogen misforståelser.

2. Stol på hinanden: En ubesvaret mail eller telefonopkald behøver ikke betyde, at forholdet er ved at være forbi. Husk at fortælle, hvis I har travlt på arbejdet og ikke har lige så meget tid til at tale i telefon.

3. Daglig kontakt: Det er vigtigt at blive enige om et tidspunkt hver dag, hvor I kan tale sammen i telefonen eller på Skype, for at I kan følge med i hinandens liv. Taler I sammen sjældnere eller mere sporadisk, er det lettere at blive jaloux eller ikke føle sig værdsat. Husk også at dele de små ting i jeres liv, eftersom det vil få jer til at føle, at I bedre kan følge med i hinandens liv. Det kan f.eks. være, hvad I skal lave til middag, eller hvilke tv-serier I følger med i. Ting, der kan virke trivielle, er utrolig vigtige, når man ikke ses hver dag.

4. Foretag jer ting sammen: At tale i telefon sammen hver dag kan hurtigt føre til, at I løber tør for samtaleemner, hvilket ikke er så mærkeligt. I bor måske langt fra hinanden, men det betyder ikke, at I ikke kan lave ting sammen. Lav mad sammen, se en film, eller læs en bog og snak om den. Gør de samme ting, som hvis I boede sammen.

5. Sørg for at mødes regelmæssigt: Det er dyrt at rejse, og man bruger meget tid på det, men det er svært kun at have et forhold over telefonen, og det ønsker I nok heller ikke. Derfor er det vigtigt, at I ses så ofte, det kan lade sig gøre og gerne regelmæssigt, så I begge føler jer mere trygge i forholdet. Sørg også for at bestille en hyggelig ferie sammen nu og da.  

6. Send rigtige breve: E-mail er smart, men det kan godt blive lidt upersonligt, så prøv at sende breve i papirformat engang imellem. At se hinandens håndskrift og have noget i hånden, som den anden har haft i hånden, giver en følelse af, at man er tættere på hinanden. Og hvorfor ikke spraye lidt af din parfume på papiret?

7. Hav hver jeres sociale liv: Bare fordi din partner bor i en anden by, så betyder det ikke, at dine fredagsaftener altid skal bestå af film og popcorn. Omgås venner, og prøv at komme ud at opleve noget, og lad være med at give din partner dårlig samvittighed, fordi han/hun har været meget ude eller ikke besvarer en sms.

8. Flirt: Romantik og sex er for så vidt bedst sammen, men hvis I er væk fra hinanden i lang tid, bliver I måske nødt til at gøre noget ved det. Selvfølgelig bliver det ekstra spændende, når man så ses, men at flirte og holde den seksuelle kontakt ved lige resten af tiden, betyder at jeres forhold føles mere normalt.

9. Overrask hinanden: Rutiner er vigtige i et langdistanceforhold, men man vil heller ikke havne i samme trummerum. Overrask din partner ved at komme uanmeldt engang imellem. Send blomster og gaver til hinanden, små romantiske gestusser viser, at I tænker på hinanden.

10. Sidste salgsdato: Hvis I bor forskellige steder fast, er der måske en af jer, der gerne vil flytte på et tidspunkt, og da kan det være godt at fastsætte en sidste salgsdato på langdistanceforholdet, så man kan se lyset for enden af tunnellen. Hvis I ikke trives med det og gerne vil bo hver for sig resten af livet, så skal man ikke være bange for at tale om vigtige fremtidsplaner med sin partner.

Skribent: Jenny Thorell

Registration

Bliv medlem af EverydayMe og få særtilbud!

Bliv medlem

  Log ind for at poste en kommentar

Har du vundet?
Luk