Forbered din 'tilbage til skolen-uge'

Forbered din 'tilbage til skolen-uge'

Få børnene gjort klar til skolen med vores indkøbsliste over de nødvendige skoleting.


Et nyt skoleår er en stor begivenhed for hele familien – især hvis I har sovet længe hele sommeren! Som en hjælp på vejen kan du tjekke vores tips til, hvordan du og din familie får en hurtigere og nemmere morgenrutine her.


Kom i gang
Før du sætter kursen mod den nærmeste butik med skoleartikler, kan du spare penge på disse enkle trin:

1. Få børnene til at tømme deres skoletasker på køkkenbordet. Hvis linealer, kompasser og blyanter stadig er i god stand, kan de streges af indkøbslisten.
2. Gå på nettet og find ud af, hvem der har skoleartikler på tilbud. Hvis du køber et lille lager nu, kan du spare penge på helt almindelige nødvendigheder senere hen.
3. Tjek skolens hjemmeside for at finde ud af, hvad børnene skal lære i det kommende år. Der er ingen grund til at købe dyrt værktøj (som f.eks. en videnskabelig lommeregner), før der er brug for det.

Indkøbsliste til skoletasken
Begynd med en lang liste, og skær den så ned til de ting, børnene virkelig har brug for efter at have tjekket, hvad de allerede har og hvad de skal bruge (se ovenfor).

•Rygsæk – Sørg for, at den rygsæk, du vælger, er holdbar, har tykke, polstrede remme for at beskytte skuldrene, ikke vejer mere end 10 % af barnets vægt og er i en stil, barnet kan lide og vil bruge!

•Kladdepapir og mapper – Spørg barnet, hvilken slags papir der er brug for i skolen. Skal det f.eks. være linjerede eller ternede blokke? Skriv derefter de nødvendige ting på listen: notesbøger med emneadskillelse, 2-rings mapper med linjeret eller ternet papir, kladdepapir, kalender til opgaver og printerpapir.

Bestil gratis doseringsmål!

Bestil gratis doseringsmål!

Kun en bestilling hver sjette uge

Valgt prøve
Slet prøve
Prøve er allerede bestilt

•Nødvendige skriveredskaber – Undersøg, om skolen har nogle regler for brug af kuglepenne eller fyldepenne, og skriv så det nødvendige på listen: penalhus, penne, blyanter og viskelæder, blyantspidser, redskaber til markering og fremhævning, farveblyanter eller tudser.

•Forskelligt – Det er ikke alle disse ting, der behøver at komme med i skolen, men de kan være praktiske at have derhjemme: hæftemaskine, lineal, saks (lille, og helst en med en lille hætte over den spidse ende), en limstift og tape.

Sådan skaber du den rigtige plads til lektielæsning
Nu, hvor du er ved at købe ind, bør du tænke på lektielæsningen også. Udover blækpatroner osv. er det en god idé af få en opslagstavle, som barnet kan hænge skema og sedler om hjemmearbejde på. Gør området hyggeligt med tilstrækkelig plads til bøger og computer.

Du kan få tips og idéer til at skabe det rigtige miljø til hjemmearbejdet på og råd til, hvordan du hjælper dine børn med deres lektier.

  Log ind for at poste en kommentar

Luk